A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ a FOGLALKOZTATÁS2019 pályázat keretében támogatta a „Nyitott világ, nyitott ajtók – közösségi tér. Személyes tapasztalat a fogyatékossággal élők értékteremtő foglalkoztatásáról című pályázatunkat

A program keretében a foglalkozási rehabilitációhoz kapcsolódó tapasztalatainkat szeretnénk a fogyatékossággal élők foglalkoztatását népszerűsítő rendezvények keretében bemutatni, a társadalmi érzékenyítés és a foglalkozási rehabilitáció összekapcsolásával.

A projekt a foglalkozási rehabilitációban szerzett tapasztalatunk, tudásunk átadására, széles körben történő megismertetésére, népszerűsítésére vonatkozik az érintett célcsoportba tartozó munkavállalóink bevonásával.

Olyan bemutatókat, rendezvényeket, PR és kommunikációs kampányokat szervezünk, ahol az emberek (kerületi lakosok, családtagok, érdeklődők, munkáltatók és szakmabeliek), közvetlen tapasztalatok által tudják megismerni azokat a foglalkoztatási módokat, amiben fogyatékos személyek értéket teremtenek, piaci környezetben használható tudással, képességekkel rendelkeznek, itt találkozhatnak a munkavállalóinkkal.

Rehabilitációs foglalkoztatásunk többféle tevékenységre épül (takarítás, parkfenntartás, call-center, termelés-értékesítés), de eddig még nem volt lehetőségünk a szélesebb közösségnek bemutatni eredményeinket, és nem vettünk részt társadalmi érzékenyítő programban – ez a színtér egy újabb kihívás és új terület számunkra, amiben szeretnénk előrelépni.

Célunk a fenntartható társadalmi vállalkozás, amely megfelelő minőségű piacképes termék előállításával profitot hoz, de az visszaforgatásra kerül a cég fejlődésébe, üzleti tevékenységének bővítésébe, a foglalkoztatás feltételeinek javításába, munkahelyteremtésbe, ezáltal a munkavállalóink életszínvonalának növelésébe is.

Különösen a pékségben a kovászolt technológiával készült termékek népszerűek.

A Bake My Day pékség szakmai eredményei:

A „Nyitott világ, nyitott ajtók – közösségi tér” című projekttel társadalmi vállalásainkat, társadalmi céljainkat szeretnénk erősíteni: népszerűsíteni a fogyatékos emberek által készített piacképes termékeket, a szolgáltatásokat, bemutatni azokat a munkafolyamatokat, amelyeket el tudnak sajátítani, azt az örömet amit a munkavégzés sikere és eredményessége jelent számukra.

Szeretnénk megszólítani a XI. és XII. kerületben élőket, a lakosságot, az ott dolgozó civil szervezeteket, az önkormányzatokat és azokat a szociális szolgáltatókat, akik felkészítik az ellátásban lévőket a foglalkoztatásra, és leendő munkavállalóinkat adják.

Közösségi teret kínálunk a XII. kerületi Böszörményi út 34. szám alatt működő Pékségünkben-kávézónkban, tematikusan szervezett programajánlatokkal.

A projekt keretében stratégiai együttműködés kialakítása valósult meg a fogyatékossággal élők helyzetével 2013 óta aktívan foglalkozó Rehabportál honlappal (rehabportal.hu) összekapcsolva a Rehabforce.hu online felületeivel, szakmai háttér biztosításával a tájékoztatás támogatásával. Az együttműködés által a projekt és a szervezet kiemelt felületet és megjelenítési lehetőséget kapott és koncentráltan tudott folyamatos információáramlást biztosítani a célcsoport felé. Az együttműködés keretében információkat biztosítottunk és sajtófigyelést végeztünk, valamint biztosítottuk a Portál számára a részvételt rendezvényeken a Rehab Force Kft. munkatársai közt.