A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ a FOGLALKOZTATÁS2019 pályázat keretében támogatta a „Nyitott világ, nyitott ajtók – közösségi tér” személyes tapasztalat a fogyatékossággal élők értékteremtő foglalkoztatásáról című pályázatunkat.

A program keretében a foglalkozási rehabilitációhoz kapcsolódó tapasztalatainkat szeretnénk a fogyatékossággal élők foglalkoztatását népszerűsítő rendezvények keretében bemutatni, a társadalmi érzékenyítés és a foglalkozási rehabilitáció összekapcsolásával.

A projekt a foglalkozási rehabilitációban szerzett tapasztalatunk, tudásunk átadására, széles körben történő megismertetésére, népszerűsítésére vonatkozik az érintett célcsoportba tartozó munkavállalóink bevonásával.

Olyan bemutatókat, rendezvényeket, PR és kommunikációs kampányokat szervezünk, ahol az emberek (kerületi lakosok, családtagok, érdeklődők, munkáltatók és szakmabeliek), közvetlen tapasztalatok által tudják megismerni azokat a foglalkoztatási módokat, amiben fogyatékos személyek értéket teremtenek, piaci környezetben használható tudással, képességekkel rendelkeznek, itt találkozhatnak a munkavállalóinkkal.

Rehabilitációs foglalkoztatásunk bővült. 2020. januárban nyitottuk meg a 2. Baky My Day kézműves pékségünket a XII. ker. Böszörményi út 34. szám alatt. Ebben a környezetben még nem volt lehetőségünk a szélesebb közösségnek bemutatni eredményeinket, és nem vettünk részt társadalmi érzékenyítő programban – ez a színtér egy újabb kihívás és új terület számunkra, amiben szeretnénk előrelépni.

Célunk a fenntartható társadalmi vállalkozás, amely megfelelő minőségű piacképes termék előállításával profitot hoz, de az visszaforgatásra kerül a cég fejlődésébe, üzleti tevékenységének bővítésébe, a foglalkoztatás feltételeinek javításába, munkahelyteremtésbe. Különösen népszerűek a pékségben a kovászolt technológiával készült termékek, a különböző ízesítésű kenyerek.

A Bake My Day pékség szakmai eredményei:

A „Nyitott világ, nyitott ajtók – közösségi tér” című projekttel társadalmi vállalásainkat, társadalmi céljainkat szeretnénk erősíteni: népszerűsíteni a fogyatékos emberek által készített piacképes termékeket, a szolgáltatásokat. Célunk egy látványpékség keretében közvetlenül „élőben” a vásárlók előtt bemutatni azokat a munkafolyamatokat, amelyeket fogyatékkal élő munkatársaink el tudnak sajátítani, azt az örömet amit a munkavégzés sikere és eredményessége jelent számukra! Pékségünk reggelizőhely is, a konyhában hallássérült szakácsok készítik az ételt.

Közösségi teret kínálunk a XII. kerületi Böszörményi út 34. szám alatt működő Pékségünkben-kávézónkban, tematikusan szervezett programajánlatokkal. Megszólítjuk a XII. kerületben és a környéken élőket, a lakosságot, az ott dolgozó civil szervezeteket, az önkormányzatot és azokat a szociális szolgáltatókat, akik felkészítik az ellátásban lévőket a foglalkoztatásra, és leendő munkavállalóinkat adják.

Vállaljuk a rehabilitációs foglalkoztatás népszerűsítését, rehabilitációban jártas szakembereinkkel munkáltatói workshop- at szervezünk, a nyílt piaci munkáltatók és az akkreditált foglalkoztatók közötti párbeszédet ösztönözve, ismereteiket bővítve a különböző fogyatékossággal élők munkába helyezése, munkahelyek megtartása érdekében.

Fontos számunkra munkavállalóink motiválása, hogy merjenek kilépni a saját világukból, bátran mutassák meg képességeiket, elkötelezettségüket a szakmájuk, a munkájuk iránt, fontos szempont a munkahely megtartás, mivel rengeteg energiát fektetünk a felkészítésbe, a jó munkahelyi közösség-légkör kialakításában, a nyitottsággal ezt is elősegítjük.

Motivációnk alapját az adja, hogy piacképes termékek és szolgáltatások előállítása révén és a fenntartható üzleti modell alapján tartós foglalkoztatási lehetőséget kínálunk megváltozott munkaképességű embereknek, egyensúlyt teremtünk a társadalmi és üzleti célok között = ezt szeretnénk propagálni.

A projekt keretében stratégiai együttműködés kialakítása valósult meg a fogyatékossággal élők helyzetével 2013 óta aktívan foglalkozó Rehabportál honlappal (rehabportal.hu) összekapcsolva a rehabforce.hu honlap online felületeivel, szakmai háttér biztosításával a tájékoztatás támogatásával. Az együttműködés által a projekt és a szervezet kiemelt felületet és megjelenítési lehetőséget kapott és koncentráltan tudott folyamatos információáramlást biztosítani a célcsoport felé. Az együttműködés keretében információkat biztosítottunk és sajtófigyelést végeztünk, valamint biztosítottuk a Portál számára a részvételt rendezvényeken a Rehab Force Kft. munkatársai közt.A projekt keretében készült kisfilmek

Így készül nálunk a kovászos kenyér

Így készül nálunk a leveles tészta

Pályázatunk összefoglalója