A Rahab Force Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott engedély alapján 2019. július 15.-től a Közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény alapján fogadhat önkénteseket.

Az önkéntesek nyilvántartásába történő bejegyzés száma

 • 11760

Szervezetünk telephelyei, ahol az önkéntesek jelentkezhetnek

 • 1124 Budapest Dobsinai utca 19.
 • 1112 Budapest XI. kerület Kérő utca 3/B. (Őrmező – 4. Metró végállomása) Bake My Day pékség
 • 1063 Budapest Bajnok utca 9. fszt.

Kapcsolatfelvétel történhet telefonon, és e-mailen keresztül is

 • mobiltelefon: 06-20-224-7904
 • e-mail: rehabforce@gmail.com, vagy rehabforce.ff@gmail.com.

Az önkéntesek közreműködésével ellátható tevékenységi körök

 • szociális és jótékonysági

Vállalható feladatok

 • szociális szolgáltatások igénybevétele, munkahely elérése érdekében a szolgáltatóhoz, munkahelyre, ügyintézésre, rendezvényekre való kísérés, ügyintézés segítése,
 • az egészségkárosodott, fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű emberek munkába járásának segítése, munkahelyi programokon való segítségnyújtás,
 • a fejlesztő foglalkoztatásban részt vevő hajléktalan személyekkel, pszichiátriai betegekkel való beszélgetés az esetleges problémákról, az életvitelük rendezéséhez segítségnyújtás a munkahely megtartása érdekében.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen foglalkoznának megváltozott munkaképességű munkavállalók személyi segítésével, a munkaerőpiacon történő megmaradásuk, életvitelük  javulása érdekében.

Konkrét feladatok

Szállítás

Várjuk azok jelentkezését, akik személygépkocsival – időszakonként, esetenként – el tudják hozni dolgozónkat  a munkahelyére, haza tudják szállítani. A benzin költséget tudjuk fizetni.

Példa: Mozgássérült munkatársunk a XIII. kerületi lakásából nem tud tömegközlekedéssel eljutni a XII. kerületi irodába, a munkahelyére.

Kísérés

Pszichiátriai betegek, pánikbetegséggel élők, nehezebben veszik igénybe a tömegközlekedési eszközöket egyedül. Várjuk azok jelentkezését, akik a lakásból a munkahelyre (estenként, főként az első héten) el tudják kísérni az új munkavállalókat, vagy akik nehezebben tájékozódnak. Mivel a munkahelyek a város több kerületében találhatók (főként V. VI. XI. XII. kerület), többször lenne szükség kísérésre, főként új munkavállalók esetében.

Ügyintézés segítése

Munkatársaink sokszor nem tudják a hivatalos ügyeket egyedül intézni, nem ismerik az önkormányzati lehetőségeket, a kerületi hivatal/kormányablak ügyintézését,  így többször igényelnek közvetlen segítséget, egy – egy hivatalos dolog intézésében. Alkalomszerűen keresünk önkénteseket az ügyintézés segítésében.

Jótékonysági tevékenység segítése

Pékségünkben a boltzárás után megmaradt kenyereket, péksüteményeket hajléktalan szállón élők részére ajándékozzuk. A pékáru szállításához keresünk önkénteseket, az esti időszakban 19-20 óra után, vagy szombaton 15 óra után a XI. kerületből a VIII. kerületbe, illetve a XI. kerületen belül található hajléktalanok átmeneti szállására történő szállításhoz.

Befogadás/elfogadás segítése

A megváltozott munkaképességű munkavállalók társadalmi beilleszkedésének segítése, a társadalmi érzékenyítés/elfogadás segítése, azzal, hogy a jó példák megismerésre és másokkal megismertetésre kerülnek, kommunikációs feladatokban való együttműködés.

Díjazás

A közérdekű munka díjazása a törvény előírása szerint lehetséges

 • utazási hozzájárulás, saját gépkocsi használata esetén benzintérítés,
 • jutalom, amelynek éves összege nem lehet több,  29.800.- Ft-nál.

Várjuk jelentkezését!

Megismerhet egy jó csapatot, és segíthet munkára motivált egészségkárosodott, fogyatékkal vagy egyéb szociális hátránnyal élő embereket. Keressen bennünket és a konkrét lehetőségeket megbeszéljük!

E-mail címen egyszerűbb a levelezés: rehabforce.ff@gmail.com