A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) A FOGLALKOZTATÁS 2018/B/13. számú projekt  “Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása B komponens” keretében “Termékfejlesztés – a megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő innovatív szakmai program, munkahelyteremtéssel” című programunkat támogatta, amelynek keretében a Bake My Day pék-cukrászüzemben sikerült kikísérletezni azt a gyorsfagyasztási technológiát, amelynek alapján nemcsak a termék kínálat növekszik, de a munkaidő kihasználás is jobb.

A támogatást a kézműves pékségünk termékfejlesztésére, az arculati elemek (prospektus, szórólap, honlap, közösségi kampányok) kivitelezésére, rendezvényszervezésre, oktatásra fordítjuk. Célunk, hogy a megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítsük innovatív szakmai programokkal és munkahelyteremtéssel. A pályázat a pékség- és cukrászüzem tevékenységének fejlesztését tűzte ki célul, ezzel együtt a megváltozott munkaképességű emberek társadalmi integrációját, befogadását, és a foglalkozási rehabilitáció népszerűsítését is.

Pályázati programunk több elemből áll:

  • az egészséges táplálkozást segítve elősütött, gyorsfagyasztott sütőipari termékek fagyasztási technológiájának kikísérletezése = innováció,
  • a sütőipari termékek gyártása és csomagolása (ehhez oktatási anyag készítése) = oktatás és foglalkoztatás, fejlesztés
  • a termékek online és kereskedelmi értékesítése (ehhez web-lap készítése) = foglalkoztatás nyílt munkaerő-piacon és távmunkában
  • szakmai bemutatók, népszerűsítő rendezvények (azokon társadalmi érzékenyítés) = rendezvényszervezés, befogadás.
  • szakmai kapcsolatépítés, csatlakozás a PARA-GASZTRO mozgalomhoz, a Segítő Vásárlás programba bejelentkezés, a védjegy elnyerése = a foglalkozási rehabilitáció népszerűsítése.

A pályázat az élelmiszeripari termelőtevékenységet és kereskedelmi szolgáltatást (péküzem, pékség-kávézó) fejleszti, sütőipari termékek új technológiával való elkészítését, elősütését, gyorsfagyasztását célozza meg, piacbővülés és munkahelyteremtés érdekében.

Célunk egy gyors, szaktudást nem igénylő technológiai kifejlesztése volt, amit megváltozott munkaképességű emberek is elvégezhetnek, és piacra termelnek, értékteremtő munkafolyamatban. Egy olyan saját névvel ellátott termékkört fejlesztettünk ki, amely a Bake May Day pékség látványtervei alapján, logóval ellátott és sajátos csomagolástechnológiával készített pékárut jelent.

   

Szervezetünk alapvető célja a rehabilitációs foglalkoztatási lehetőségek bővítése, olyan tevékenységeken keresztül, amely nem feltétlenül igényli, vagy éppen kiegészíti a szakipari munkát – és jobb lehetőséget ad a fogyatékossággal élő, egészségkárosodott munkavállalók foglalkoztatásához.

Célunk a fenntartható társadalmi vállalkozás, amely megfelelő minőségű  piacképes termék előállításával profitot hoz, de az visszaforgatásra kerül a cég fejlődésébe, üzleti tevékenységének bővítésébe, a foglalkoztatás feltételeinek javításába, munkahelyteremtésbe, ezáltal a munkavállalóink életszínvonalának növelésébe is.

Pályázatunk a fenti alapcélokat  a következőkkel szolgálja:

  • új termékfejlesztési technológia kikísérletezésével,
  • új csomagolási technológia alkalmazásával,
  • új piac teremtéssel,
  • új munkahelyek teremtésével és
  • új munkakörök bővítésével.

Tapasztalataink:

Megváltozott munkaképességű munkatársaink a péküzemben rendkívül nyitottak az újra, innovatívak, kísérletező kedvűek, mindig kitalálnak valami új ízesítést, és versengenek abban, ki milyen technikával, milyen jó terméket tud készíteni.

Bemutatjuk Hernádi Zsolt termékfejlesztő pék design kenyereit: