Budapest Főváros Kormányhivatala a NFA-2018-KKV számú, a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásának támogatása című pályázatára benyújtott, a „Cukrászüzem és cukrászda kialakítása, eszközbeszerzése” programunkat támogatta.

A péküzemi tevékenységünket bővítjük cukrászüzem létrehozásával, berendezésével, cukrászati termékek gyártásával, cukrászüzlet (cukrászda) felszereléséhez gépek beszerzésével, nagyobb termék választékkal az értékesítés növelése érdekében.

Termékbővülés jelentős kínálatot is eredményez, mivel a kenyérfélék és pékáruk mellett cukrászati termékeket is elő tudunk állítani és mind a saját üzletünkben és a piaci árusításban, mind a külső megrendelők felé tudjuk értékesíteni.

A pékségből a kenyérfélék és pékáruk kiszállítása mellett az éttermek, kávézók részére nagy a kereslet cukrászkészítményekre is, amihez más technológia, más fajta gépek szükségesek.

A péküzem területén egy – saját erőforrásból kialakított – cukrászati termelésre szolgáló helyiség berendezéséhez, a raktárunkban ikerhűtőkamra beépítéséhez, illetve a cukrászati termékek kereskedelmi értékesítéséhez  szükséges gépekre, berendezésekre kaptunk támogatást (dagasztógép, krémkeverő, hűtős munkaasztal, feltéthűtő), saját erőforrás biztosítása mellett. Mindezekkel a gépekkel a termék előállítási folyamat zárt rendszerben történik, valamennyi munkafolyamat egymásra épül.

A pék-cukrászüzem modernizálása az egészségesebb termékek korszerű gyártását is lehetővé teszi.

A munkahelyteremtő beruházási támogatás együtt jár új munkahelyek kialakításával is, így vállaltuk 4 fő foglalkoztatását (ebből 3 fő tartós álláskereső, és 1 fő hat éven aluli gyermekét nevelő kismama). A kerületi hivatalok foglalkoztatási osztályainak munkaerő-közvetítésével az álláshelyek már betöltésre kerültek, pék és eladó munkakörökben.

A beruházási program 2018. december 01-től támogatott. A fenntartási kötelezettség 2022. február 15. napjáig tart.

Vásárolt gépek, eszközök