3

Tabuk nélkül élesben!

Tudtad? Meg mered kérdezni? Tudod, hogy lehet jól segíteni? Te sem? Nem vagy egyedül! Megjelent szemléletformáló videosorozat, a “Tabuk nélkül élesben!”. Minden hónapban más és más területet bejárva beszélgetnek könnyed és közvetlen módon fogyatékosságról, nehezítettségről, a család jelentőségéről és az időskorról.

A sorozat állandó műsorvezetője Kondákor Zsófia színésznő, aki civilben maga is elkötelezett segítő a társadalmat, azon belül is főként a fogyatékosságot érintő ügyekben. Sorozatunk célja az, hogy tabuk nélkül beszélgethessünk egymással egyaránt ismeretlen, izgalmas, de nehéz helyzetekről és tabu témákról, ezzel is közelebb hozva a megismerés lehetőségét mindannyiunkhoz.

A  sorozat vakokról és gyengénlátó emberekről szóló részeiben Zsófi segítőtársa és beszélgetőpartnere Karvai Sándor, vak influenszer. Miért viselnek napszemüveget a látássérült emberek, hogyan beszélhetünk píszí módon a vakságról, hogyan tudsz jól segíteni nekik például a közlekedésben?

Bemutatnak megváltozott munkaképességű munkavállalókat és munkáltatókat, és világhírű orvosokkal beszélgetnek a gyógyászatról, sikeres génterápiás lehetőségekről.

A sorozat aktuális részében bemutatkozik a Bake My Day pékség is.